14 Aralık 2012 Cuma

Kıyamet

Kıyamet ne zaman  ve nasıl kopar?
Kuran'da kıyamet sırasında gelişen olaylar şu şekilde anlatılmaktadır;
Dağlar yürütülüp kum gibi akacak, yeryüzü dümdüz olacak, denizler tutuşup yanacak ve en önemlisi duman çıkıp gökyüzünü kaplayacak.
İster dağların kum gibi akması, ister denizlerin alev alıp yanması, isterse yerin göğe karışması olsun, işte bütün bunların gerçekleşebilmesi ancak atomun yapısında saklı olan şeylerdir. 

Atomların enerjisi azalarak tükenirken aralarında oluşturdukları bağlar zayıflayarak çözüldüğünde kendi ağırlığını taşıyamaman dağlar, kum gibi akmaya başlar.

Suyun H2O (iki hidrojen bir oksijen) diye kimyasal formülünü bilmeyen yoktur. Oksijene tutunmuş iki hidrojen hayat kaynağımız olan suyu inşa etmektedir. Hidrojen, oksijeni bıraktığında yanıcı ve yakıcı iki element artık yanmaya başlayacaktır. 

Gökyüzü atomların uzantısıdır. Daralan atom yüzeyleri yüzünden bütünlüğü bozulan gökyüzünde inçe çatlaklar gelişir. Bu çatlaklar tek tek görülemeyecek kadar ince ve sayıca çoktur. su moleküllerinin buharı gibi bu çatlaklar gözümüze duman şeklinde gözükür.

Kıyametin zamanını bilebilmek için atom çaplarını görmemiz ve küçülmenin şu anki aşamasından haberimiz olması gerekir. Bu ise imkânsızdır. Zaten Kuran'da bu tarihin sadece Allah tarafından bilinebileceği net bir şekilde yazılıdır. Ama son peygamberdin sonra bile 14 asır geçtiğine göre bu an iyice yakınlardadır.

Teferruatlı fiziki bilgi ve ilgili ayetlerin anlamlarının tefsiri  "KuRantum Fizik" kitabında bulabilirsiniz.


12 Aralık 2012 Çarşamba

Gerçek atom modeli

Bu güne kadar uydurulmuş atom modelleri sorgulandığında, onların çok ilkel modeller olduğu hemen anlaşılabilir. Çünkü maddenin en küçük yapı taşları olarak atomların, uydurma modellemeler ile gerçekte var olan hiçbir elementi ifade edemediği açıkça görülür. Öyleki 79 atomdan oluşan Altın elementine, bir atom daha eklendiğinde Cıva meydana gelmektedir. Bu ise sadece bir arada ve hiçbir düzen içermeden duracak atomların birlikteliği ile sağlanamaz. Sadece sayı farklılığı niteliklerde asal değişiklik sağlamadığı gibi elementer farklılık da içermez. Sadece bir sayı farka sahip iki elementin birbirinden bu kadar farklı davranış sergileyebilmesi imkansız olur.
Hal bu ki gerçekte elementlerin içindeki hidrojenlerin (atomların) birlikteliğindeki düzen sayesinde muhteşem çeşitlilik ve çok farklı özellikler inşa edilir. Örneğin Yalıtkan-iletken, katı- akışkan, şeffaf-mat, sert-yumuşak vb zıt özellikler ancak akıllı bir düzen ile sağlanabilir.
İşte ilgili muhteşem düzeni bildiren kaynak elbette Kuran'dır. insan uydurması modellerin ilkelliğini yüzümüze vuran ayetleri anlamayan din alimleri sayesinde bugün İslam ve Kuran hakkıyla anlaşılamamaştır.
Yanısıra modern bilim ile uğraşan alimler ise Kuran'a bakmamışlardır.
Gerçek bilimin kaynağı, bilimin sahibinin gönderdiği dökümanları içeren PDF dosyasıdır, Kuran-ı Kerim.
-KuRantum Fizik / Yavuz Özmen -

3 Aralık 2012 Pazartesi

7 kat yer


Yedi kat Yer


  Atom sayısı 2 olan helyum, yerin birinci katını oluştururken, atom sayısı 10 u geçmeyen tüm elementler iki katlı bir yapı içinde yer alırlar. Yerin üçüncü katında 18, dördüncü katında 32, dördüncü beşinci katında 32 tane daha, altıncı katında 18 ve son olarak yedinci katında sekiz tane daha hidrojen atomu yer alabilir. Elementler tablosunun belirginleşmesini sağlayan Son şekli ile evrendeki tüm yapı Hidrojenden oluşmuştur. Fakat hidrojen tek başına bir element değildir. Ancak ikisi bir araya gelirse ilk yapı oluşur. 
Bu manada elementler tablosunun ilk sırasında yer alan yapı helyum’dur.  Sonrasında helyuma katılacak her hidrojen yeni bir elementi meydana getirecektir. Yerin yedi katında yer alabilecek hidrojen sayıları ile tüm olası element sayısı helyum ile birlikte 117 adettir. Biliyorsunuz iş burada da bitmemektedir. Sonrasında bu 117 elementin birbirleri ile oluşturduğu bileşikler ile dünya muazzam bir çeşitliliğe kavuşmaktadır.